God morgen verden :)

Takk for masse hyggelige kommentarer i bloggepausen min!

I lupusmamma-verden har det vært altfor mye å gjøre de siste månedene. Jeg har jobbet mellom femti og seksti timer i uka, og nå sier leddene mine fra at de er fryktelig lei. Ny Mabtherakur til uka. Ellers er livet bra ;)

9 kommentarer

Anna

30.04.2013 kl.18:28

For en flott blogg! Mye informasjon og hente :)

Har et spørsmål; Ikke sikkert du kan svare, men har utslag på ANA, SSA og ENA, og har fått beskjed om ny kontroll om 6 måneder på sykehuset for å se hvordan det står til da (vet ikke hva jeg skal tolke utfra det). Nå er jeg gravid! Har dette noe å si, og burde jeg ta kontakt med sykehuset igjen? Ser at SSA kan påvirke babyen? :o

lupusmamma

06.05.2013 kl.14:25

Anna: Hei Anna. Gratulerer med baby. Så flott!! Slik jeg forstår det du skriver har du utslag på blodprøver, men ingen diagnose? For å få en lupus diagnose må man fylle de diagnostiske kriteriene (søk i søkevinduet mitt på bloggen så finner du mer om dette), hos de færreste er disse tilstede når man førstegang blir vurdert av reumatolog. Med positiv ANA og SSA bør du ta kontakt og si at du er gravid, da en del med positiv SSA må følges opp under svangerskapet. Det enkleste er å be fastlegen din om å ta kontakt videre.

Ida

06.05.2013 kl.19:16

Veldig kjekt å høre fra deg igjen:-)

lupusmamma

26.05.2013 kl.06:34

Ida: I lige måde :)

Marianne

07.06.2013 kl.21:33

Hei:) Jeg vil bare takke for at du lager en sånn fin blogg:) Jeg er innom her med ujevne mellomrom, og det er så mye mer behagelig å lese på bloggen din, enn å lese om sykdommen (Lupus) på mer sykdomsrettede nettsider:) Jeg oppdaget bloggen din for ca to år siden, da la jeg igjen et spørsmål om det å være gravid med Lupus. Høsten 2011 ble jeg gravid, det ble et heftig svangerskap, hvor jeg først ble sykemeldt med ekstrem svangerskapskvalme (ikke sikkert det hadde noe med sykdommen å gjøre) for så å få svangerskapsforgiftning, med den følgen at vår lille datter ble født med keisersnitt i uke 32. Men det gikk så bra som det kunne gå, vi tilbrakte fire uker på sykehus, en enormt slitsom tid, men hun er frisk som en fisk foreløbig, utvikler seg bra og er en tøff liten dame:) Så kommer neste spørsmål, du som har flere barn, hvordan opplevde du det å få et barn til etter det første, å liksom gå på enda et "risikosvangerskap"? Vi har veldig lyst på et barn til, men nå vet vi hvor skummelt det kan være, og hvor galt det kan gå (ikke bare etter vår situasjon, men etter fire uker på nyfødtintensiv osv får man noen inntrykk), ifølge reumatologen er ikke sjansen for svangerskapsforgiftning noe større andre gang, men med Lupus vil den jo alltid være større...

anne taylor

16.06.2013 kl.13:39

Har fått beskjed om at jeg har en latent lupus, observasjons tilfelle. Har mye trøbbel med magen, høy forekomst av antistoffer mot paritalceller, Anti ds Dna er positiv. Finnes det noen behandling mot mine mageplager selv om jeg ikke har fått en klar lupus diagnose ?

lupusmamma

01.07.2013 kl.14:43

anne taylor: hei. Sorry for seint svar. Dette vet jeg for lite om, kanskje noen av de andre kan svare?

lupusmamma

01.07.2013 kl.14:47

Hei Marianne: gratulerer med baby!! Sorry for seint svar. Jeg har to barn, skulle gjerne hatt flere. Sistemann fikk jeg placentaløsning som gjør at risikoen for en ny løsning er stor. Denne gangen gikk det bra, minstemann er sunn og frisk, men løsningen kunne ha gitt et barn med hjerneskade. Det tør jeg ikke. Hvis ikke det hadde skjedd hadde vi hatt tre eller flere ;)

Marianne

24.09.2013 kl.12:38

Hei igjen. Er det større sjanse for å få placentaløsning også når man har lupus? Eller er det litt sånn at generelt er det SF de nevner, men det er større sjanse for å få mange forskjellige komplikasjoner? Syns det er kjempevanskelig dette med et barn til. Nå vet jeg litt for mye om hva som kan skje. Samtidig vil hjertet og deler av hjernen ha et barn til... de store valgene blir enda vanskeligere når man vet at risikoen er større...

Skriv en ny kommentar

lupusmamma

40, Oslo

Jeg fikk Systemisk Lupus Erytematosus (SLE) når jeg var 17 år gammel og ble diagnostisert når jeg var 26. På tross av sykdommen lever jeg et aktivt liv, med små barn og masse jobb. Sykdommen svinger, men har roet seg betraktelig de siste årene. Legg gjerne inn kommentarer, det er veldig hyggelig !!

Akkurat nå leser personer denne bloggen.

Related Posts with Thumbnails Norske blogger

Arkiv

Tilpasset søk
hits