Nytt lupus medikament ut i fase III utprøving

Antherna pharmaceuticals har fått godkjenning fra det amerikanske og europeiske legemiddelverket til å gjennomføre to større multi-venter studier for å se på sikkerhet, toleranse, og ikke minst effekt av medikamentet blisibimod hos pasienter med aktiv lupus (Selena-SLEDAI index >= 10) og uten tilfredsstillende effekt av prednisolon.
En tidligere studie, Pearl SC, har vist at man hos pasientgruppen med aktiv sykdom oppnår en signifikant forskjell etter behandling med blisibimod hos en pasientgruppen med aktiv lupus sammenlignet med en gruppe som fikk narremedisin.

Blisibimod binder seg til BAFF reseptorer og forhindrer dermed at andre stoffer får bundet seg til denne reseptoren. Det kan forklares ganske enkelt. Tenk at alle mennesker har sin faste plass på bussen avhengig av hårfarge. Dersom alle rødhårede mennesker kommer på bussen og finner ut at plassene deres er okkupert av kunstig framstilte mennesker vil ikke de med rødt hår ha noen steder å sette seg. Slik er det i celleverdenen også. En rekke stoffer er avhengige av å binde seg til reseptoren på celler for å få effekt. Dersom man gir medisiner som binder seg til reseptoren vil ikke kroppens egne stoffer kunne binde seg til disse reseptorene og således motvirker man effekten av kroppens egne celler ( i denne sammenhengen siden blisibimod er en antagonist, dvs motvirker effekt).
Blisibimod virker også på eventuelt løse BAFF som flyter rundt i blodet ved å binde disse fast til seg selv, slik at man hindrer videre effekter. På dette viset skal blisibimod kunne redusere antall b-celler, noe flere lupusmedikamenter gjør, men altså via en annen metode. Blisibimod forsøker å bli det neste medikamente som blir godkjent for behandling av lupus. Vil du lese mer??? Får ikke til å legge ut linker i dag, men klipp og lim ut denne adressen så finner du mere info: http://www.anthera.com/products_a623.asp

5 kommentarer

datter

08.10.2012 kl.22:33

Hei!

Mitt navn er Elise. Jeg lurer på mamma som har blitt henvist til reumatalog for utredning av lupus( men ventetiden er leeeeenge ), kan hun ta vaksine mot hepaitt B? Hvis hun faktisk har lupus kan det være farlig da? Spurte fastlegen, men dette kunne hun ikke mye om:(

Håper du har tid til å hjelpe meg.

Takker så mye på forhånd.

mvh

en bekrymret datter

lupusmamma

10.10.2012 kl.21:08

datter: Hei. Personer med lupus (eller annen immunsvikt) kan ta vaksiner som IKKE er levende, eller levende-svekket. Dette er begreper som legen til moren din kjenner til, så så lenge hun forsikrer seg om dette er hun trygg.
Lykke til !!

Ash

11.10.2012 kl.10:08

Hvordan virker denne medisinen sammenlignet med med benlysta? Hva er den vesentlige forskjellen på de to?

datter

12.10.2012 kl.00:15

Tusen takk for svar!

Skal ta dette opp med fastlegen ( hun er vikar for fastlegen, og er nyutdannet og virker litt usikker:) Men snill er hun;)

Takk igjen!

Rita

23.11.2012 kl.00:32

Hei

Har du noen forslag til fastlege i nordhordaland/begen med erfaring om/med lupus?

Skriv en ny kommentar

lupusmamma

39, Oslo

Jeg fikk Systemisk Lupus Erytematosus (SLE) når jeg var 17 år gammel og ble diagnostisert når jeg var 26. På tross av sykdommen lever jeg et aktivt liv, med små barn og masse jobb. Sykdommen er rolig i perioder, men for tiden er den litt for aktiv. Legg gjerne inn kommentarer, det er veldig hyggelig !!

Akkurat nå leser personer denne bloggen.

Related Posts with Thumbnails Norske blogger

Arkiv

Tilpasset søk
hits