Leirgrytemiddag for storfamilien

I dag er siste rest av sommerferien. Skolen starter straks, barnehagen er i gang, det er flust av seks-syvåringer i huset mitt, to selskapssyke katter som ikke vil være sammen med barna og jeg har hjemmekontor. Doktorgraden min skal leveres (helst) i løpet av fem uker, og svigers kommer til middag skal de få timene med arbeidstid romme veldig mye... Med andre ord er dette den perfekte dagen for å lage slow food,- og i dag ble det kylling i leirgryte.

Jeg har tidligere postet en variasjon av denne oppskriften, nå kommer det altså en ny :) Leirgrytemiddager er nydelig, alt er gjort ferdig på forhånd, maten kan stå til alle er kommet og det er i tillegg sunt som bare det. Kan det vel bli bedre på en veldig full dag?? 

Ingredienser:

2 store rå kyllinger

1 rød løk

1 stor bit kålrabi

1 kvart sellerirot

1 boks kikerter

2 store gulrøtter

appelsintimian (det var det jeg fant i krukkene mine i dag)

Salt og pepper

Kraft eller buljonterning

 

Slik gjør du:

Legg leirgryta i vann i 30 minutter (til denne oppskriften trenger du en stor leirgryte, har du en liten en bruker du en kylling og halverer de andre ingrediensene). Mens leirgryta ligger til bløting skreller, vasker og deler du alle grønnsakene. Når leirgryta har stått i 30 minutter tar du den ut av vannet og legger i grønnsaker og buljong/kraft. Legg kyllingen i med brystsiden ned. Jeg fylte dagens kylling med appelsintimian, det var det vi hadde i huset. I tillegg hadde en appelsin eller sitron vært godt, her har vi kun en grapefrukt som katten slikket på. Med andre ord ikke egnet for menneskeføde .....Så da ble det med det. Andre gode ting i er hvitløk, rødvin mm.

Sett gryte inn i kald ovn, og la den stå mest mulig midt i ovnen. Det er viktig med kald ovn, ellers kan gryta sprekke. Sett ovnen på 120-150 grader, litt ahengig av hvor lenge du vil den skal stå. Vi skal spise om fem timer, da setter jeg den på 120 til å begynne med, og så ser jeg inn i gryta en eller to ganger i løpet av steketiden. En time før du skal spise er det greit å sjekke om den begynner å se ferdig ut, øk evt til 200 grader dersom den ikke ser ut til å bli ferdig.

Når gryta tas ut av ovnen må den settes på en treplate, og ikke på en kald kjøkkenbenk eller stekeplate, for da kan den sprekke.  Lykke til.

Før steking:Én kommentar

eddy

15.08.2012 kl.09:33

Sponse deg?

Hei lupusmamma . Vi i kalenderpakker har utelukkende mødre(nesten) som kunder :-)

Vi ønsker derfor å finne en modell hvor vi kan annonsere / få omtale på blogger med målgruppe mammaer som fungere for oss og for bloggerne selvsagt.

Jeg har derfor skissert et forslag til en affiliate avtale som jeg lurer på om kan være interessant for bloggere som deg? Den ser omtrent slik ut:

Du får 10% av verdien på bestillingen fra kunder som klikker inn til oss via din side. Vi måler salget du gir og sender den en rapport samt utbetaler dine penger etter at årets julekalendersesong er over. I praksis vil dette være ca rundt juletider:-)

Se mer her http://www.kalenderpakker.no/pages/affiliate-og-bloggere

Høres dette interessant ut for en blogger ?

Eddy Kalenderpakker.

Kort om kalenderpakker.no

Kalenderpakker og tilbehør adventskalenderen. Bestill på nett, motta i posten .

Skriv en ny kommentar

lupusmamma

39, Oslo

Jeg fikk Systemisk Lupus Erytematosus (SLE) når jeg var 17 år gammel og ble diagnostisert når jeg var 26. På tross av sykdommen lever jeg et aktivt liv, med små barn og masse jobb. Sykdommen er rolig i perioder, men for tiden er den litt for aktiv. Legg gjerne inn kommentarer, det er veldig hyggelig !!

Akkurat nå leser personer denne bloggen.

Related Posts with Thumbnails Norske blogger

Arkiv

Tilpasset søk
hits