Karsykdom og lupus 

I dag har jeg funnet en artikkel som er publisert i det veldig anerkjente tidsskriftet "Circulation" hvor man har sett på hvordan autoimmune sykdommer påvirker karveggene. Dette er viktig, da vi vet at lupus i seg selv gir økt risiko for hjerte-karsykdom, men vi kjenner ikke helt grunnen til hvorfor. Dersom denne årsaken kan finnes, vil nye medisiner kunne angripe denne mekanismen og forhåpentligvis redusere risikoen.

Man har i denne studien funnet at dendrittceller  (Steinman fikk Nobelprisen i 2011 for funn av denne celletypen i immunforsvaret) virker direkte inn på dannelse av arterosklerose, og i tilleg kan disse cellene bidra til å danne antistoffer mot avleiringen i karveggen(plakket). Dersom man lager antistoffer direkte mot plakket vil man få en immunreaksjon i veggen, som igjen medfører trangere kar. Med andre ord er dette en veldig viktig oppdagelse.

Mer finner du her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lupusmamma

39, Oslo

Jeg fikk Systemisk Lupus Erytematosus (SLE) når jeg var 17 år gammel og ble diagnostisert når jeg var 26. På tross av sykdommen lever jeg et aktivt liv, med små barn og masse jobb. Sykdommen er rolig i perioder, men for tiden er den litt for aktiv. Legg gjerne inn kommentarer, det er veldig hyggelig !!

Akkurat nå leser personer denne bloggen.

Related Posts with Thumbnails Norske blogger

Arkiv

Tilpasset søk
hits